marketingsupply.nl

Een bedrijfscoach inzetten? Het heeft veel voordelen!

bedrijfscoach

In veel bedrijven is er sprake van hoge werkdruk en stress. Hoe ga je hier als werkgever mee om en wat kun je eraan doen? Met het inhuren van een bedrijfscoach krijg je professionele hulp bij dit probleem. Een bedrijfscoach kan je helpen bij allerlei problemen en zaken waar je tegenaan loopt op het werk. Een bedrijfscoach werkt dus alleen voor werk gerelateerde zaken. Zowel de werkgever als de werknemers krijgen de kans om zich te ontwikkelen op professioneel gebied, maar vaak ook op emotioneel gebied.

Meer geluk op het werk dankzij een bedrijfscoach

Bedrijfscoaching staat in het teken van het vergroten van het geluksgevoel op het werk. Dit kan per individu of per groep, het ligt er maar net aan wat de bedoeling is. Er wordt vaak een plan door een bedrijfscoach opgezet per bedrijf en per groep mensen omdat ieder bedrijf anders is. Er wordt gewerkt aan de preventie van burn-outs en de verlaging van het stressniveau. Het woord ‘bedrijfscoach’ klinkt misschien wat heftig, je legt al snel de link met sporters en schreeuwende leidinggevenden die aan de kant van het veld staan. Coachen betekent letterlijk het begeleiden van het bereiken van een bepaald doel. Hoe dit gebeurt en waarom dit gebeurt kan natuurlijk erg van elkaar verschillen.

 

Investeer in een bedrijfscoach

In het bedrijfsleven hebben veel mensen behoefte aan coaching. Dit is onderzocht en hieruit is gebleken dat in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar 9 op 10 werknemers hebben aangegeven hier behoefte aan te hebben. Deze generatie kampt met veel werkdruk en dit is duidelijk te merken aan het aantal burn-outs en aan de prestaties. Een goede bedrijfscoach heeft een opleiding gedaan in de richting van psychologie of in de richting van psychotherapie. Hierdoor kent hij of zij de diepliggende problemen en weet de bedrijfscoach precies wat hij op welke manier moet aanpakken.

 

Meer productiviteit en minder zieken

Je zult er even in moeten investeren, een professional werkt niet gratis en het zal je zeker wat kosten. Uiteindelijk zul je er alleen maar op vooruit gaan. De kosten die komen kijken bij burn-outs en minder inzet van je werknemers of van je collega’s zijn vele malen hoger. Een bedrijfscoach is dus wel degelijk een goede investering. Je kunt rekenen op meer inzet, positievere houdingen en je leert zelf goed omgaan met de gevoelens en emoties van je werknemers. Daarbij zal er meer productiviteit plaatsvinden en zijn er minder ziektegevallen gedurende het hele jaar. Dankzij een bedrijfscoach worden de problemen op de werkvloer opgelost.

Mobiele versie afsluiten