marketingsupply.nl

Blended learning is de beste manier van leren

blended learning

Blended learning is de manier waarop je jouw personeel alles kan leren op het gebied van elk thema dat jij in gedachte heb. Zo is dit ook een prima manier om je personeel meer te leren over online marketing. Op Marketingsupply.nl denken we altijd na over het ontwikkelen van mensen in welke vorm dan ook. Vandaag is het thema dus niet een onderwerp, maar een manier van leren. Blended learning is de laatste tijd erg in opkomst vanwege het vernieuwende concept en het gebruik van online middelen. Als online marketeers kijken we graag naar alles wat met online te maken heeft, lees dus snel verder.

Wat is blended learning?

We kennen allemaal wel de klassieke vormen van leren, in een saai klaslokaal of thuis op de bank met een dik boek in de handen. Dit is niet meer hoe we tegenwoordig te werk moeten gaan. We kunnen namelijk gebruik maken van de vele online mogelijkheden. Ook in het proces van leren is dit mogelijk. Een platform die blended learning aanbiedt geeft mensen de mogelijkheid om op hun eigen manier en tempo te leren. Zo kan het voorkomen dat de ene persoon meer waarde hecht aan het leren door middel van video’s. Iemand anders vindt het misschien prettiger om teksten te lezen. Blended learning is dus een mix van al deze mogelijkheden, met een gezamenlijk einddoel. Deze is voor iedereen gelijk.

De voordelen van blended learning

De naam verklapt al een beetje wat dit begrip inhoudt, namelijk gemixt leren. Dat is leuk, vernieuwend en origineel. We gaan op deze manier echt met onze tijd mee. Dat is een gedachte die jouw werkgever zeker zal hebben. Voor cursisten en docenten is het ook erg eenvoudig om werk te beoordelen. Dit gebeurt namelijk in hetzelfde systeem. Zo kan je de voortgang van elke leerling goed in de gaten houden. Het einddoel is voor iedereen gelijk, dus de kennis die iedereen uiteindelijk heeft ook. Door op je eigen manier te leren, leer je het meest efficiënt.

Focus en grip

Als marketing experts vinden we het natuurlijk erg prettig om overzicht te houden op de situatie. Focus en grip zijn twee begrippen die centraal staan bij blended learning. Vergeet niet dat de mogelijkheden eindeloos zijn, maar dat er ook gevaar schuilt. Daarom is het belangrijk dat iedereen een doel heeft, daarop gefocust is en uiteindelijk succes behaald.

Mobiele versie afsluiten