marketingsupply.nl

Efficiënte direct marketing met een up to date adressenbestand

adressenbestand

Als bedrijf is het soms lastig om je doelgroep te benaderen als deze bestaat uit zakelijke klanten. Het is een flinke klus om zelf contactgegevens te verzamelen van bedrijven en ze vervolgens gericht te benaderen omdat ze wellicht geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Het kan veel gemakkelijker. Je kunt online een abonnement nemen op een adressenlijst service. Je krijgt dan een up to date adressenbestand van alle bedrijven in Nederland.

Selecties maken voor gerichte marketing

Afhankelijk van je doelgroep kun je met dit adressenbestand gemakkelijk een selectie maken van bedrijven. Richt je je op de plaatselijke markt, dan kies je voor bedrijven in je eigen stad of regio. Ben je een landelijk opererend bedrijf dan kun je een selectie maken op basis van relevantie. Zo beperk je bijvoorbeeld het aantal te versturen mailings en benader je alleen die bedrijven die mogelijk geïnteresseerd zijn. Dit veroorzaakt vaak ook minder ergernis omdat minder mensen jouw mailing ontvangen voor wie deze totaal niet relevant is. Het heeft geen zin om een schilder te benaderen over de aankoop van tweedehands auto-onderdelen of een boekhouder de voordelen van de inkoop van dakbedekkingsmaterialen voor te leggen.

Altijd actuele informatie beschikbaar

Afhankelijk van het abonnement dat je neemt bij een adressenservice beschik je altijd over actuele informatie. Zo voorkom je dat je informatie stuurt naar een bedrijf dat inmiddels al niet meer bestaat of ondertussen is verhuisd. Ook als het telefoonnummer, e-mailadres of het website adres verandert word je hierover geïnformeerd. De gegevens komen van de Kamer van Koophandel en zijn dus in principe betrouwbaar. Uiteraard bestaat de kans dat de bedrijven en ondernemers die je benadert dit niet op prijs stellen. Het is aan te raden dit te respecteren en niet verder aan te dringen. Verwijder het mailadres als iemand aangeeft geen prijs te stellen op het ontvangen van een nieuwsbrief en bel een bedrijf niet meer als de contactpersoon aangeeft hier geen behoefte aan te hebben. Doe je dat wel dan loop je het risico dat er op internet flink over je bedrijf geklaagd wordt en dat zal zeker geen extra omzet gaan opleveren.

Waar koop je een betrouwbaar adressenbestand?

Wil je een betrouwbaar adressenbestand dat je kunt gebruiken voor je zakelijke marketing? Dan is het belangrijk dat je dit bestand aankoopt bij een bedrijf dat zorgvuldig met deze gegevens omgaat. Ad Hoc Data heeft verschillende abonnementen voor bedrijven en ondernemers voor het versturen van gerichte informatie aan andere bedrijven. Je mag van deze gegevens gebruik maken omdat ze openbaar beschikbaar zijn. Je kunt zelf bepalen welke informatie je nodig hebt. Er is een basis abonnement met daarin de standaard gegevens van alle bedrijven in Nederland, maar je kunt ook kiezen voor een pluspakket. Dan krijg je meer informatie over het bedrijf zodat je nog gerichter contact kunt zoeken. Uiteraard is het belangrijk dat je zorgvuldig met deze gegevens omgaat en ze alleen gebruikt voor het leggen van je zakelijke contacten. Hiervoor zijn regels opgesteld waar je je als ondernemer vanzelfsprekend aan moet houden.

Mobiele versie afsluiten