marketingsupply.nl

Tips voor het vinden van de beste influencers voor je Influencer marketing campagne

Influencer marketing

De grootste uitdaging voor bedrijven en instanties is het identificeren en vinden van de juiste influencers en het leggen van contact met hen voor hun influencer marketing campagne. Hoog tijd voor een influencer marketing strategie: Hoe identificeer je de juiste influencer marketing en hoe integreer je influencer marketing in je bedrijfscommunicatie?

Wat en wie zijn influencers en hoe identificeer je ze?

Er zijn klassieke influencers, zoals journalisten en redacteuren van de traditionele en nieuwe media. En er zijn compleet nieuwe influencers die zich vooral hebben ontwikkeld via blogs en social media.

Wie is geschikt als influencer voor je Influencer marketing campagne?

De complexe wereld van influencer marketing kan daarom niet langer worden onderverdeeld in duidelijke doelgroepen. 92% van de bloggers is voornamelijk actief op social media kanalen. Journalisten zijn bloggers die blogs en social media gebruiken voor onderzoek en veel journalisten zijn zelf ook actief als bloggers. Vooral de eigen klanten kunnen de koopbeslissingen van anderen beïnvloeden door aanbevelingen en meningen in consumentenfora en sociale media. En klanten kunnen ook bloggers zijn en bloggers zijn tegelijkertijd klanten, zakenpartners of medewerkers.

Mobiele versie afsluiten