Een boot huren voor een topzomer

Een boot huren voor een topzomer

3 juli 2018 Vrije tijd 0
boot huren

Wanneer de warme dagen aanbreken, zie je veel mensen op het water. Niet iedereen kan het zich veroorloven om een boot te kopen. Daarnaast zijn de wachttijden om je boot ergens aan te meren ontzettend lang. Kies daarom voor een boot huren, de beste oplossing in dit geval.

Het beste van beide werelden

Dus, je wil wel de lusten en niet de lasten? Kies dan voor een boot huren, want alles wordt voor je verzorgt en je hoeft enkel een bedrag te betalen en voor dat je het weet vaar je als een koning door de Nederlandse wateren. Het is heel simpel: er zijn diverse aanbieders van een boot huren. Je kijkt op de website, vult je woonplaats in en je krijgt te zien welke boten er allemaal beschikbaar zijn. Het voordeel van een boot huren is dat je er zelf geen onderhoud aan hoeft te plegen. Ook hoef je niet allerlei vergunningen te regelen of andere zaken. Je hoeft alleen maar te betalen, in sommige gevallen je vaarbewijs te laten zien en dan lekker te genieten. Zo heb je wel de lusten en niet de lasten. Boot huren dus!

Tips voor een boot huren

Een boot huren is natuurlijk heel makkelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Ik zet ze even voor je op een rij om het boot huren te vergemakkelijken.

  1. Allereerst heb je alleen een vaarbewijs nodig als je boot langer dan 15 meter is. Heb je geen vaarbewijs? Ga dan voor een kleinere boot. Ook mag de boot niet sneller gaan dan 20 km per uur. Als je geen vaarbewijs hebt, moet je toch echt een andere boot huren.
  2. Ben je niet helemaal zeker van je vaarkunst? Volg dan een korte opfriscursus.
  3. Zorg dat je het eigen risico afkoopt. Dit kan vele euro’s schelen als je schade maakt.
  4. Kies niet de goedkoopste boot, want die heeft vaak gebreken.
  5. Sluit een reis-, ongevallen- en annuleringsverzekering af.

Genieten maar

Als je alle tips hebt opgevolgd en je je boot hebt gehuurd, dan rest je nog maar 1 ding: Genieten maar! Want wat is er lekkerder dan op een zomerse dag het water op te gaan met een boot? Ik doe al jaren aan een boot huren en ik wil niet anders meer. Mijn vrienden en ik kunnen het niet laten. We moeten elke zomer een boot huren en gaan naar verschillende wateren om te genieten van zon en vrijheid. Er is niets heerlijker dan het gevoel dat je krijgt als je vaart! Gelukkig is dat nu voor iedereen mogelijk.