Online marketing erg belangrijk

Online marketing erg belangrijk

5 juli 2018 SEO 0
hoger in google plaatje

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een website te beginnen dan is het erg belangrijk om SEO en SEA te doen. In vaktermen luidt dit Search engine Optimization en Search engine Advertising. Door middel van SEO zorg je er namelijk voor dat je in de ‘natuurlijke’ zoekresultaten hoger in google komt. SEA zorgt er juist weer voor dat je bij de betaalde zoekresultaten komt. Het is erg belangrijk om eerst je SEO te optimaliseren en dan pas te beginnen met SEA. Het verschil tussen SEO en SEA is dan ook erg klein, met beide termen wil je ervoor zorgen dat je op de eerste pagina van google komt en dan het liefst bovenaan. Wat goed helpt bij SEO is linkbuilding, door middel van linkbuilding zorg je er namelijk voor dat google jouw website beter ziet. Hierdoor is er een kans dat je hoger in google komt.

Wat is nou precies het verschil tussen SEO en SEA

Het grootste verschil is vooral dat SEO niet betaald is en SEA wel. Daarnaast kan het bij SEO maanden duren voordat je boven in de zoekresultaten komt terwijl wanneer je gebruik maakt van SEA dat je diezelfde dag nog bovenin google komt. Wat voor de webmaster vooral een verschil is, is het feit dat je bij de natuurlijke zoekresultaten niet kunt zien via welke zoekwoorden gebruikers binnen komen op je website, dit is wel het geval bij betaalde zoekresultaten. Wanneer je dan ook met SEO bezig bent doe je het meer op het gevoel, dit is bijna nooit het geval wanneer je bezig bent met SEA.

Wat voor veel mensen dan ook het belangrijkste verschil is het feit dat SEO gratis kan, maar dit is niet het geval voor SEA. Verder is er voor SEA minder kennis vereist dan voor SEO. Er komt dan ook meer kijken bij online marketing dan je denkt.

Wat houdt linkbuilding precies in
Linkbuilding zorgt ervoor dat jouw website beter wordt. Wel is het erg belangrijk goed te kijken naar wat voor websites jij naar jouw website laat linken. Zo is het erg belangrijk dat de website relevant is en dezelfde taal is. Wanneer dit niet zo is kan het namelijk ook nadelen hebben voor je website. Zo kun je bijvoorbeeld omlaag gezet worden in de natuurlijke zoekresultaten en dat wil je natuurlijk niet als webmaster. Google houdt namelijk echt van natuurlijke links, wanneer je vervolgens backlinks krijgt via websites die speciaal voor linkbuilding zijn is dit erg nadelig. De links die naar jouw website linken worden ook wel backlinks genoemd, het doel hiervan is dat de populariteit van jouw website verhoogd wordt.