Je banden oppompen zwaar werk? Heus niet!

Je banden oppompen zwaar werk? Heus niet!

30 maart 2019 Vrije tijd 0
Compressor

We weten allemaal hoe het gaat. Altijd als je haast hebt, en dan bedoel ik ├ęcht haast, dan gaat er iets mis. Je blijft met je jas achter de deurklink hangen. Je scheurt uit je broek of uit je panty, je kunt je sleutels nergens vinden en dan… als klap op de vuurpijl is de band van je auto of fiets ook nog eens plat. Daar ben je mooi klaar mee. Met een compressor kun je in ieder geval dat laatste probleem snel zelf verhelpen. Een compressor zorg dat de lucht “platgedrukt” wordt en zal daardoor zeer snel je band weer vullen. Let wel goed op: er staat zoveel kracht op, dat je geen knal wilt horen!
Compressor

Is een compressor ook voor andere doeleinden geschikt?

Zeker wel! Er zijn verschillende soorten compressors. Met de een pomp je grote tractorbanden op en met de ander ballonnen. Je moet alleen even inschatten welke compressor geschikt is voor jouw klus. Met zo’n grote compressor je luchtbedje opblazen is misschien wat veel van het goede. En met een klein compressortje proberen je autobanden op te pompen gaat ook niet werken.

Waarom zou je een eigen compressor aanschaffen?

Omdat je het nooit weet waar je ‘m voor kunt gebruiken. Als jij een lege band hebt aan je auto, dan moet je helemaal naar de benzinepomp zien te komen. Dat levert ongetwijfeld schade op aan je auto. Of je moet wachten op de wegenwacht. Die tijd heb je helemaal niet! Als je de band thuis al weet op te pompen, dan kun je er veilig mee op weg. Datzelfde geldt voor een lekke fietsband. Daarop toch proberen te fietsen is echt niet goed voor je fiets (en voor je lijf). Maar ook voor andere klusjes in en om huis is een compressor zeer geschikt.

Waarvoor kun je compressor nog meer gebruiken?

Je kunt met de lucht uit de compressor je leidingen doorspuiten. Je kunt je werkplaats stofvrij maken (zonder doekje!) en met de compacte lucht spuit je zo het onkruid tussen de tegels vandaan. Heb je een kleine compressor dan blaas je heel gemakkelijk veel ballonnen op. En als je het slim aanpakt, dan kun je er zelfs hele kunstwerken mee maken. Door verf nat aan te brengen en deze met de lucht te verplaatsen en te mengen op het doek. Mogelijkheden genoeg dus. Eigenlijk hoort in ieder huis of iedere schuur wel zo’n ding te staan. Het maakt je leven een stuk gemakkelijker!