De eerste stap naar een goede online aanwezigheid

De eerste stap naar een goede online aanwezigheid

20 januari 2019 Optimalisatie 0
analytics

De tijd waarin we alleen bezig waren met marketing op de offline manieren is nu echt voorbij. Het zal altijd een onderdeel blijven van je marketingstrategie, maar je online strategie wordt steeds belangrijker. Voor de meeste ondernemers is het online marketing vak een erg ingewikkeld iets. Om het voor jou wat makkelijker te maken, zodat je de juiste handelingen kunt toepassen, lees je dit blog. Hier vertellen we je namelijk de belangrijkste dingen voor het verbeteren van je online aanwezigheid. Ken jij de basis van online marketing nog niet dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Bekijk onze tips dus zorgvuldig.

Een goede eerste stap

Stel dat je een telefoon reparatie scherm hebt en gevonden wilt worden door mensen voor een iphone 6 reparatie. Je moet er dan ten eerste voor zorgen dat je een goed werkende website hebt. Als dit niet het geval is kun je namelijk niet veel met de bezoekers van je website. Zorg er dus voor dat je een site hebt dat wel werkt. Je kunt je dan gaan richten op zoekmachine optimalisatie. Het begint allemaal bij de juiste content. Dat wilt zeggen dat je voor een iPhone 6 reparatie goede, relevante content moet creƫren. Dit kun je voor elkaar krijgen door regelmatig goede teksten over je aanbod en of service te delen. Op deze manier vergroot je de organische vindbaarheid van je website.

Voor wie een stapje verder wilt

Je kunt er ook voor kiezen om betaalde advertenties in de zoekmachine te tonen. Dit kost uiteraard wat meer geld en een goede strategie, maar het is wel erg effectief. Per klik op de getoonde advertentie betaal je dan een bepaald bedrag. Daarbij wordt gekeken naar de relevantie van jouw website bij het zoekwoord en het aantal concurrenten. Vervolgens wordt er met een biedsysteem bepaald hoeveel je moet betalen.

Meer naamsbekendheid

Het genereren van traffic op je website kun je online niet alleen met behulp van de bovenstaande opties bereiken. Door influencers in te schakelen kun je in een klap grote getalen mensen bereiken. Hierbij is het wel slim om een goede selectie te maken, zodat je de juiste doelgroep bereikt. Zogeheten micro influencers zijn in de meeste gevallen beter voor kleinere bedrijven om hun doelgroep te bereikend. Bekijk de mogelijkheden en begin met relevante teksten op je website. Als je frequent bezig bent met je online aanwezigheid zal je iPhone 6 reparatie of ander bedrijf merkbaar groeien.