Soms heb je ontspanning nodig

Soms heb je ontspanning nodig

30 mei 2019 SEO 0

Mocht je af en toe last hebben van je rug, dit heeft iedereen trouwens wel eens, dan kun je een massage nemen. Tegenwoordig kunnen we op veel plekken terecht voor een lekkere massage. Je krijgt bij de meeste spa en of wellness ruimtes de optie om zelf de tijd en duur van je massage door te geven. Via de app i’m in kun je zelfs filteren op locatie, prijs en duur van je behandeling. Het word ons heel erg makkelijk gemaakt. Behalve dat je pijn of last hebt van of aan je gewrichten kun je natuurlijk ook eens in de zoveel tijd jezelf verwennen met een van de vele behandelingen die je kunt boeken via treatwell. Soms heeft ons lichaam een ontspannend moment gewoon even nodig, dus probeer jezelf die momenten te geven. Ondanks alle drukte is het gewoon super belangrijk om uit te rusten. Doe je dit niet, kan je een burnout krijgen of de motivatie verliezen om door te gaan. Haal jezelf even uit je drukke leven en rust uit! Het kan ook op vele andere manieren natuurlijk.

Massages

Men die elke dag hard rent zal sneller last krijgen van hun voeten of hielen, en men die iedere dag dozen tilt zal sneller last krijgen van hun rug. Maar hier is wat tegen te doen. Je wilt uiteindelijk niet door het teveel gebruiken van je pols bijvoorbeeld met een polsbrace moeten lopen. Dus probeer er bij stil te staan hoeveel gebruik jij maakt van je gewrichten en laat ze af en toe, maar vaak genoeg ontspannen. Je lichaam geeft signalen af, ook wel een vervelend gevoel of pijn genoemd. Wanneer jij merkt dat je door teveel typen of schrijven een beetje last begint te krijgen aan je vingers of handen, stop dan gelijk en neem even een pauze. Het is niet erg om af en toe even een korte pauze te nemen, want doe je dit niet zullen die klachten met de tijd mee steeds erger worden.

Signalen

Tijdens het typen, schrijven, boodschappen doen noem maar op, maar jij gebruik van je polsen. Elke dag ‘’ belast’’ je ze om het zo maar te zeggen. Zonder polsen had je vrijwel niks gekund. We zijn er onbewust van hoe we onze gewrichten kunnen belasten door dagelijkse activiteiten. Mensen die elke dag e-mails moeten beantwoorden of andere activiteiten moeten uitvoeren door te typen zullen sneller last krijgen aan hun handen maar ook vingers natuurlijk.